Bottas: “Mercedes heeft veel geleerd tijdens de test in Silverstone”

Valtteri Bottas kwam gisteren met een twee jaar oude Mercedes F1-bolide in actie op het circuit van Silverstone. Bottas blikt alvast tevreden terug op de test.


“Ik denk dat de test zeer nuttig was voor het team,” blikt Bottas terug op de testwerkzaamheden die hij gisteren op het circuit van Silverstone verrichtte.

“Iedereen was lang niet meer in de pitbox geweest en er zijn ook heel wat nieuwe regels die we moeten naleven. We moeten op veel vlakken voorzichtig zijn, zeker wat gezondheid betreft. Het was goed om dat te kunnen oefenen.”

Er zijn vooral heel wat extra veiligheidsmaatregelen die een verspreiding van het coronavirus moeten vermijden. Mondmaskers dus voor het personeel in de pitbox en zoveel mogelijk afstand houden.

Het zorgt ervoor dat heel wat werkzaamheden moeilijker of trager verlopen. Nu verschillende procedures al eens oefenen kan voor tijdswinst zorgen tijdens de raceweekends, bijvoorbeeld wanneer er onderdelen moeten vervangen worden omwille van een technisch probleem.

“Ik denk dat we gedurende de dag veel geleerd hebben, hoe we alles efficiënter kunnen doen en hoe iedereen veilig blijft terwijl we terug beginnen racen,” aldus Bottas.

“Ik vond het bijzonder leuk om opnieuw in de wagen te zitten. Ik kan niet wachten tot we in Oostenrijk zijn en opnieuw beginnen racen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}