Bottas moest voor kwalificatie oude motor gebruiken door ‘zorgen over betrouwbaarheid’

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de kwalificatie was Valtteri Bottas bijna een seconde trager dan polesitter Max Verstappen, ook tegenover Lewis Hamilton moest hij zo’n halve seconde toegeven. Na afloop gaf Bottas toe dat Mercedes zijn motor door eventuele betrouwbaarheidsproblemen moest verwisselen voor een ouder exemplaar.

“Ik heb mijn best mogelijke rondetijd behaald,” aldus Bottas. “Ik denk dat ik in Q2 zelfs mijn beste tijd reed en deze nooit wist te verbeteren.”

“Ik had het gevoel dat naarmate ik meer probeerde, de afstelling van de wagen niet beter kon. De manier waarop ik mijn wagen afstelde, ik ging voor de zachte setup, mechanisch gezien, omdat ik het gevoel had dat dit het beste is voor de race.”

Al bij al was het dus een teleurstellende kwalificatie voor Bottas, die van op de zesde plaats op de grid een moeilijke race te wachten staat.

“Ik hoopt dat het oké zou zijn voor de kwalificatie maar het gripniveau verbeterde aanzienlijk,” aldus Bottas.

“Een andere factor was dat we naar een oudere power unit moesten omschakelen vandaag. Ik wist dat me dit in vergelijking tot mijn vorig motor op zijn minst twee tienden zou kosten.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022