Lewis Hamilton geeft toe dat Verstappen beter was: “Zijn rondje evenaren was onmogelijk!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de kwalificatie moest Lewis Hamilton zijn grote titelrivaal voor zich dulden maar tijdens de race hoopt Hamilton om hem alsnog te verslaan en zo zijn achtste wereldtitel te behalen.

“We hadden gewoonweg geen antwoord op dat rondje, het was een geweldig rondje van Max,” vertelde Hamilton meteen na afloop van de kwalificatie. “We bevinden ons echter in een goede positie. Dat denk ik toch door de banden waarop we de race morgen starten, ik hoop dat we een goede race kennen.”

Hamilton was zo’n vier tienden trager dan Verstappen, dit ondanks het feit dat hij en Mercedes favoriet leken voor de pole.

“Je zag de eerste ronde, ik verloor wat tijd in de vijfde bocht,” blikt Hamilton verder terug op de kwalificatie. “Maar mijn laatste rondje was mooi en zuiver, ik kon gewoon niet sneller.”

“Ik weet niet of het aan het voorbereiden van de band ligt, of de out-lap. Ik kon de tijd die zij reden vandaag niet halen, hij verdient absoluut de pole.”

Beide titelrivalen staan samen op de eerste startrij en dat op verschillende bandencompounds, volgens Hamilton is alles dan ook nog steeds mogelijk tijdens de race.

“Ik sta nog steeds op de eerste startrij, we hebben een verschillende bandenstrategie en ik ben dankbaar dat ik kan zien waar hij is. Vervolgens kunnen we zien wat we doen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022