Max Verstappen na veroveren pole: “Een geweldig gevoel, dit was niet het plan!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton leek de grote favoriet voor de polepositie maar het was Max Verstappen die hem wist te veroveren. Na de kwalificatie zagen we dan ook een grote glimlach op het gezicht van Verstappen.

“Het is een geweldig gevoel,” vertelde Verstappen na afloop met een brede glimlach op het gezicht en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“We hebben de auto zeker verbeterd in de kwalificatie, want tot dusverre was het weekend een beetje wisselend. Ik ben hier ongelofelijk blij mee.”

“Dit is natuurlijk wat we wilden, maar het is nooit makkelijk gezien de vorm van Mercedes in de afgelopen races. Nu kijk ik uit naar morgen, want dat is het belangrijkste.”

Opvallend is dat Verstappen op de zachte bandencompound aan de race zal beginnen terwijl Lewis Hamilton de race op de tragere medium band zal aanvatten.

“Het was wel het plan om op de medium compound banden te starten, maar ik blokkeerde op een rare manier in de eerste bocht. Ik voelde mij echter goed op beide banden,” aldus Verstappen.

“Mijn long runs op de zachte banden waren prima en in de avond is het wat koeler dus dat maakt het wat makkelijker voor de zachte banden. Het is erg belangrijk om een goede start te hebben en van daaruit zullen we proberen weg te rijden en onze eigen race te rijden. We zullen ons best doen en dan zien we waar we eindigen.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022