Bottas na drama met lekke band: “Ik zag geen brokstukken liggen”

Voor de Fin Valtteri Bottas eindigde de GP van Azerbeidzjan in een drama met vlak voor het einde van de race een lekke band waardoor hij een bijna zeker overwinning plots uit handen zag glippen en moest opgeven.

Tijdens de herstart na de safety car, enkele ronden voor het einde van de race, kon Bottas een aanval van Sebastian Vettel afweren en daarmee leek Bottas zo goed als zeker van de overwinning. Even later reed Bottas echter over een brokstuk dat op de baan lag. Tegen zo’n 300 km/u sneed het brokstuk zijn rechter achterband aan stukken en de Fin zat weerloos in zijn Mercedes.

Opgave voor Bottas en weg overwinning, een drama voor zowel Bottas als Mercedes, al kon Mercedes alsnog met de overwinning aan de haal gaan doordat Lewis Hamilton maar al te graag de zege als geschenk in ontvangst nam.

“Het is moeilijk om wat dan ook te zeggen,” aldus Bottas. “Iedereen heeft gezien wat er gebeurde en ik kende gewoon ongelooflijk veel pech.

“Ik zal dit overwinnen, iedereen doorstaat soms moeilijke periodes, dat maakt deel uit van onze sport maar het blijft erg pijnlijk.”

“Dit circuit is ongelooflijk moeilijk, stratencircuits zijn dat over het algemeen, zeker wanneer er crashes plaatsvinden. Het zal altijd een probleem zijn en deze keer kende ik enorm veel pech. Ik had geen idee dat er brokstukken lagen en dat ik erover reed. Ik heb niets zien liggen, ik heb niets gevoeld. Ik kende gewoon zeer, zeer veel pech,” besloot Bottas.a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print