Verstappen en Ricciardo krijgen reprimande voor crash

Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben van de wedstrijdleiding in Azerbeidzjan allebei een reprimande gekregen voor hun crash tijdens de race.

Bij de crash reed Ricciardo achteraan in op Verstappen die in een ultieme poging probeerde om zijn Australische teamgenoot achter zich te houden. Het uiteindelijke resultaat was een dubbele opgave en Red Bull Racing dat vroegtijdig haar koffers kon beginnen inpakken.

Na afloop van de race werden Verstappen en Ricciardo echter bij de stewards gevraagd om uitleg te komen geven over hun crash. Nadat het met beide rijders had gesproken en de videobeelden nogmaals had bestudeerd besloten de stewards om Verstappen en Ricciardo een reprimande te geven.

Volgens de stewards veranderde Verstappen twee keer van rijlijn maar had ook Ricciardo door zo laat te remmen bijgedragen aan de crash.

“Beide rijders hebben hun aandeel in het veroorzaken van de crash,” luidde het in een mededeling. “De rijder van wagen nummer 33 (Verstappen) maakte twee bewegingen, al waren ze allebei miniem.”

“De rijder van wagen nummer 3 (Ricciardo) gaf toe dat hij te laat zijn manoeuvre om links in te halen opgaf.”

“De stewards vonden het duidelijk dat de oorsprong van het incident toe te schrijven was aan de manoeuvres van wagen nummer 33 (Verstappen), maar dat de rijder van wagen nummer 3 (Ricciardo) eveneens bijdroeg aan de crash.”

“Beide rijders hebben tijdens hun gesprek met de stewards hun spijt betuigd over hun bijdrage aan de aanrijding.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023