Hamilton na emotionele overwinning: “Ik geloofde het niet”

Lewis Hamilton spreekt van een ongelooflijke en emotionele overwinning in Azerbeidzjan, een overwinning die ook volgens Hamilton naar teamgenoot Valtteri Bottas had moeten gaan.

“Ik kwam uit de laatste bocht en ik geloofde zelf mijn ogen niet, ik geloofde niet in welke positie ik me bevond,” blikte Hamilton terug op zijn race. “Het was zeer, zeer emotioneel voor mij.”

Ook Hamilton beseft echter dat teamgenoot Valtteri Bottas veel meer de overwinning verdiende.

“Valtteri deed het ongelooflijk vandaag,” aldus Hamilton. “Na de safety car verdiende hij het om de race te winnen. Hij deed alles wat er voor nodig was.”

“Ik dacht bij mezelf: ik ga proberen om dit resultaat, deze 1-2, mee naar huis te krijgen voor het team. Vervolgens keerde alles en kwam ik vooraan te liggen.”

“Ik heb dan ook zeer gemengde gevoelens. Langs de ene kant ben ik zeer dankbaar voor de overwinning. Langs de andere kant heb ik het gevoel dat ik niet op de manier gereden heb zoals ik normaal rijd.”

Hamilton bleef er echter voluit voor gaan en dat leverde de Brit uiteindelijk ook de overwinning op.

“Ik heb niet opgegeven. Ik bleef pushen maar het was zeker en vast geen zeer goede race van mij. Dat doet diep vanbinnen in mijn hart een beetje pijn want het is niet zo dat ik me op iets anders focus.”

Tot slot zei Hamilton ook nog eens dat Ferrari afgelopen weekend eigenlijk sneller was.

“Sebastian deed het uitstekend. Ferrari was heel het weekend sneller dan ons,” aldus Hamilton. “We ondervonden moeilijkheden, we hebben nog wat werk te doen. Ik kan echter op een hoogtepunt naar huis gaan en hopelijk ook richting de volgende race.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023