Bottas verovert zijn eerste polepositie: “We moeten nu niet beginnen dromen”

Valtteri Bottas veroverde in Bahrein de allereerste polepositie uit zijn F1-carrière. De Fin was 23 duizendsten sneller dan Hamilton en gaf zo weerwoord aan zijn criticasters, die in hem na twee races alleen nog maar een nummer twee bij Mercedes zagen.

“Ik voel me meer en meer comfortabel in de wagen,” zei Bottas na het behalen van de polepositie. “Hoe de wagen zich gedraagt, en ook de samenwerking met het team met betrekking tot het finetunen van de afstelling van de wagen. Ik word er samen met de engineers steeds beter in. Ik heb over het algemeen meer vertrouwen in de wagen. Vandaag voelde echt goed aan, vooral tegen het einde van de kwalificatie in Q3.”

“Ik reed enkele goede rondjes. Ik had het gevoel dat ik het maximaal haalbare uit de wagen heb weten te halen. Dat voelt goed aan en uiteraard vergt het wat tijd alvorens je zoiets kan doen. Hoe meer tijd je doorbrengt in de wagen door ermee te rijden, des te meer dat je één wordt met de wagen. Het voelt steeds beter aan.”

Voor Bottas was het zijn allereerste polepositie in de F1, al is het uiteraard vooral de race die telt.

“Uiteraard denken we vooral aan het hoofddoel. Ikzelf en het team zullen echter voor een korte periode genieten van wat we tot dusver dit weekend hebben weten te presteren. Het belangrijkste volgt echter morgen. Het heeft geen zin om nu te beginnen dromen. We moeten zien wat we morgen kunnen verwezenlijken. We moeten hard werken en een goede strategie voor de race uitwerken.”

Vorig jaar kende Bottas geen al te beste start in Bahrein. In zijn Williams reed hij in de eerste bocht tegen Hamilton, iets dat hij dit jaar uiteraard wenst te vermijden. Bij Mercedes gelden bovendien de zogenaamde ‘rules of engagement’.

“Ik ben zeer blij dat we met elkaar de strijd mogen aangaan en ik ben er zeker van dat het er hard zal aan toegaan,” aldus Bottas. “Het zal hard maar fair zijn en tegelijkertijd vermijden wat er vorig jaar in de eerste bocht gebeurde, toen we tegen elkaar reden. Ik ben er zeker van dat het goed zal gaan.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer