Vandoorne: “Het wordt een erg moeilijke en zware race”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kwalificeerde zich als zeventiende voor de GP van Bahrein. Veel meer zat er volgens Vandoorne niet in, die een erg lange en zware race verwacht.

“Alles was min of meer in orde met mijn rondjes. Ik ondervond wat problemen met de remmen tijdens mijn tweede run, waardoor ik een paar keer blokkeerde. Daardoor ontbrak het mij een beetje aan vertrouwen,” zei Vandoorne na afloop van de kwalificatie. “Ik denk echter dat mijn rondje ongeveer het maximaal haalbare was, ik denk niet dat er nog veel meer in de wagen zat.”

“Ons resultaat was ongeveer hetzelfde als bij de voorbije races. Ik denk dan ook niet dat we tijdens dit weekend iets anders verwacht hadden. We weten dat de anderen tijdens de kwalificatie hun motor kunnen opvoeren en iets meer snelheid achter de hand hebben dat ze dan kunnen gebruiken. Wij moeten simpelweg de ideale ronde zien te rijden en vervolgens zien waar we uitkomen.”

Vandoorne ondervond gisteren de nodige problemen tijdens de tweede oefensessie, de enige oefensessie die onder vergelijkbare omstandigheden als de kwalificatie en de race werd verreden. Volgens Vandoorne heeft dat er wel mee voor gezorgd dat er wat een nadeel werd ondervonden tijdens de kwalificatie.

“We hebben niet veel kunnen rijden tijdens de tweede oefensessie en dat heeft ons wat gekost. Het betekende voor mij dat ik moeilijk een goede inschatting kon maken van het gripniveau en hoe de superzachte banden aanvoelden. Uiteindelijk is het echter min of meer zoals we verwacht hadden,” besluit Vandoorne.

“We zullen morgen proberen om zoals gewoonlijk ons best te doen. We weten dat het met onze racesnelheid moeilijk is, zeker met onze snelheid op de rechte stukken. We zullen echter zien wat we kunnen doen. De rondetijden ’s avonds zijn iets sneller dan overdag maar het circuit is dan nog steeds bijzonder warm. Het is dan ook moeilijk om de banden te managen maar we zullen zien hoe morgen verloopt.”

Een doel voor ogen heeft Vandoorne trouwens niet. Net als de voorbije twee races zal het vooral een kwestie zijn van de finish halen en uit de problemen te blijven.

“We hebben geen doel voor morgen. We moeten simpelweg uit de problemen zien te blijven en een goede prestatie neerzetten. Hopelijk volgt er dan ook een goed resultaat, we zullen zien. De race zal erg tricky zijn en het zullen moeilijke omstandigheden zijn. Het zal voor iedereen een zware en lange race worden. Hopelijk kunnen we daarvan profiteren en het verschil maken,” besluit Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner