Bottas na veroveren pole: “Ik ga voor niets minder dan de overwinning”

Na zijn ontgoocheling tijdens de Britse GP vorig weekend slaagde Bottas erin om vandaag de pole te veroveren en tijdens de race wil hij uiteraard voor niets minder dan de overwinning gaan.


Door zijn klapband helemaal aan het einde van de GP van Groot-Brittannië viel Bottas uit de punten en zag hij Hamilton zijn voorsprong in de wk-tussenstand uitbouden van vijf naar dertig punten. Volgens sommigen rijdt Hamilton met twee vingers in de neus naar een zevende wereldtitel maar daar wil Bottas niet van weten.

Bottas wil op zondag zegevieren tijdens de 70th Anniversary GP en zo zijn achterstand op Hamilton verkleinen en zijn eigen kansen op de titel levendig houden.

“Mentaal gezien kan je van op de polepositie alleen maar de overwinning als doel hebben,” zei Bottas na het veroveren van de pole. “Mijn uitgangspositie is uiteraard goed.”

“Ik denk dat onze racesnelheid ook goed zit. De eerste belangrijke taak is dan ook goed wegkomen van de startlijn, net zoals ik dat vorig weekend ook deed. Mentaal gezien moet ik voor de overwinning gaan, zo simpel is het.”
a:0:{}
De spanningen tussen Vettel en Ferrari lijken iedere race steeds hoger op te lopen. De Duitser mag dan publiekelijk beweren dat daar niets van aan is, de boodschappen tijdens de voorbije races laten anders vermoeden.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print