Opgave voor Stoffel Vandoorne in Berlijn, Maximilian Günther wint

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft tijdens de derde van in totaal zes Formule E-races in Berlijn moeten opgeven. Maximilian Günther won de race.


Jean-Eric Vergne startte de race van op de pole en leek aanvankelijk een kloofje te slaan. Maximilian Günther, die als tweede aan de race begon werd gepasseerd door onze landgenoot Jerome d’Ambrosio maar in de tweede ronde maakte Günther die positie al opnieuw goed.

Onze andere landgenoot Stoffel Vandoorne kende geen al te beste openingsronde want Vandoorne werd gepasseerd door Alex Lynn en Robin Frijns, waardoor hij terugviel naar de zesde plaats.

In ronde 11 kregen we plots de safety car op de baan na een spin van James Calado die een kettingbotsing teweeg bracht met als slachtoffers Neel Jani en Sergio Sette Camara als slachtoffers. Nadat de safety car van de baan ging kreeg Stoffel Vandoorne af te rekenen met technische problemen en moest onze landgenoot de pits opzoeken.

Vooraan zagen we Maximilian Günther de kloof met Vergne dichten en de aanval inzetten op de Fransman. Daarbij wist Vergne nog een eerste aanval af te winden maar uiteindelijk moest hij Maximilian Günther toch voorbij laten gaan. Voor Günther zijn tweede overwinning dit seizoen.

Op zondag wordt de vierde van in totaal zes races op de luchthaven Berlijn Tempelhof verreden.


a:0:{}
Valtteri Bottas kreeg het tijdens de GP van Spanje zo enorm warm dat hij maar liefst drie kilogram verloor en over de boordradio het uitschreeuwde.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print