Bottas over strijd om snelste ronde: “Het was maar een ‘spelletje’ dat ik speelde”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Valtteri Bottas was het geen doel op zich van hem om de snelste ronde te rijden en was het maar een ‘spelletje’ dat hij speelde.

“Om eerlijk te zijn, er was een groot verschil voor mij en een groot verschil achter mij. Uit veiligheidsoverwegingen was het dan ook goed om een extra pitstop te maken,” vertelde Bottas gisteren na afloop.

“Door te stoppen kon ik veel veiliger de finish halen. Uiteindelijk was mijn positie dezelfde en het was veiliger om te stoppen.”

Bottas was er eerst van overtuigd dat Mercedes hem een extra pitstop liet maken om de snelste ronde te rijden.

“Ik dacht aanvankelijk dat we stopten voor de snelste ronde, maar vervolgens had ook Lewis een grote voorsprong en stopte hij ook. Ik was tijdens mijn eerste ronde aan het pushen. In sector één en twee ging ik voluit en vervolgens begonnen ze mij te vragen om te vertragen tegen het einde van het rondje.”

“Ik was maar wat aan het spelen want uiteraard heeft Lewis dat extra wk-punt meer nodig dan mij. Hij strijdt voor het wereldkampioenschap bij de rijders en als team proberen we ook het aantal punten te maximaliseren. Zo simpel is het.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021