Toto Wolff bekent schuld: “Mercedes maakte strategisch de foute keuze”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes had de mogelijkheid om tijdens de GP van Nederland met twee wagens het Max Verstappen moeilijk te maken maar desondanks moest het merk met de ster berusten in een nederlaag. Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff werd op strategisch vlak een foute keuze gemaakt.

“We hadden een kleine mogelijkheid tot een undercut,” geeft Wolff na afloop van de race toe tegenover ‘Sky Sports F1’. “Onze timing zat op dat vlak niet goed. Na afloop ben je altijd slimmer dan tijdens de race.”

“Wanneer de anderen over de snelste wagen beschikken, wat je dan ook op strategisch vlak probeert, het zal altijd moeilijk zijn.”

Een opvallend strategisch verschil was er vooral tijdens de tweede pitstop van Hamilton en Verstappen. Waar Hamilton en Mercedes opnieuw voor de medium band ging, opteerden Max Verstappen en Red Bull voor de harde bandencompound.

“We hadden niet verwacht dat ze voor de harde band zouden gaan omdat dit het onbekende was,” aldus Wolff. “We hebben op vrijdag niet op de harde band gereden.”

“De harde bandencompound was dan ook een beetje een gok. Je kon bij de Ferrari’s zien dat hij redelijk goed presteerde, maar het was voor ons allemaal een onbekende omdat we er niet op gereden hadden, wij althans niet.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print