Bottas staat versteld door verschil met Hamilton

Valtteri Bottas reed tijdens de kwalificatie de vierde tijd, op bijna acht tienden van teamgenoot Lewis Hamilton. De Fin was verrast door het verschil met Hamilton.

Bottas begon al aan de kwalificatie met een handicap, door het wisselen van zijn versnellingsbak moest Bottas immers vijf plaatsen achteruit op de startgrid. Uiteindelijk reed Bottas de vierde tijd, waardoor hij als negende op de startgrid zal staan.

“Het waren tricky omstandigheden voor iedereen maar eenmaal het circuit opdroogde was het eigenlijk een normale kwalificatie. Ik had echter niet zo’n goed gevoel in de wagen,” blikt Bottas terug op zijn kwalificatie. “De balans van de wagen was niet verschrikkelijk maar ik miste gewoonweg overal grip. Ik denk dat Lewis erin slaagde om iets anders te doen, misschien tijdens de outlaps, misschien slaagde hij erin om zijn banden beter voor te bereiden. Hij was echt snel vandaag.”

Ondanks het feit dat hij van op de negende plaats moet vertrekken hoopt Bottas dat hij een sterke race naar voor kan rijden.

“Ik denk dat we hier over een sterke wagen beschikken. Het is tot dusver een erg competitief weekend gebleken. Het zal dan ook interessant zijn om van op de negende plaats te starten met een andere band dan de anderen,” blikt Bottas vooruit naar de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer