Bottas: “Strategie zal spannende race beslissen”

Valtteri Bottas is erg blij dat hij zich op de eerste startrij wist te kwalificeren. Gezien het feit dat iedereen zich dicht bij elkaar bevindt zal de strategie de race volgens hem beslissen.


“We zijn tevreden dat we ons in Q2 kwalificeerden op de ultrasoft-band,” zei Bottas na afloop. “Ik denk dat die band de juiste keuze is voor onze wagen.”

“Het zal interessant zijn om te zien hoe hij presteert tijdens de start van de race, vooral omdat Red Bull start op de hypersoft.”

Doordat Verstappen en Ricciardo op de hypersoft starten hebben de Red Bulls bij de start en tijdens de beginfase van de race meer grip dan de anderen. Daar tegenover staat wel dat ze normaal gesproken vroeger een pitstop zullen moeten maken.

“Red Bull zal een bedreiging vormen maar het is mooi om te zien hoe drie teams voor de overwinning zullen strijden. Over het algemeen zijn de verschillen tussen de drie topteams zeer klein. De strategie kan de sleutel tot succes vormen.”

“Het zal dan ook een interessante race worden. Het is goed om de race van op de eerste rij te kunnen aanvatten en ik wil er volledig voor gaan tijdens de race,” besloot Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022