Räikkönen vijfde na fout: “Ik had plots te veel onderstuur”

Kimi Räikkönen zegt dat hij slechts “een klein beetje” van de ideale lijn af ging voordat hij een fout maakte die zijn ultieme ronde in Q3 verknoeide. De Fin start zo pas als vijfde, terwijl zijn teamgenoot als eerste start, de eerste pole voor Ferrari sinds 2001.


In zijn allerlaatste ronde in Q3 verloor Kimi Räikkönen de controle over zijn wagen bij het uitkomen van bocht twee, waardoor hij met de linkerkant op het gras kwam. Het gevolg was dat de Fin zijn laatste poging moest staken. Daardoor ging Räikkönen van plaats drie naar plaats vijf.

Räikkönen is er echter van overtuigd dat hij een betere tijd zou gereden hebben, mocht hij die fout niet gemaakt hebben. “Ik ging zeker sneller zijn, maar dat is soms hoe het gaat.”

De wereldkampioen van 2007 zegt verrast te zijn, aangezien hij op die plek nooit problemen kende op vrijdag en zaterdag.

“Natuurlijk zat mijn ronde er toen al op. Plots kreeg ik heel wat onderstuur bij het inkomen van de tweede bocht. Maar ik had geen andere keuze dan zo snel mogelijk uit die bocht te komen. Ik ging wat van de ideale lijn af, waardoor ik veel snelheid verloor. Ik was slechts een klein beetje van de ideale lijn verwijderd, maar dat was voldoende.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}