Hamilton na moeilijke kwalificatie: “Van op de vierde plaats winnen wordt moeilijk”

Lewis Hamilton kende een ietwat moeilijke kwalificatie en kwam nooit echt in aanmerking voor de polepositie. Van op de vierde plaats wacht de Brit een uitdagende race.


“Het was een moeilijke kwalificatie. Mijn rondjes waren niet goed en ik kreeg het gewoon niet goed voor elkaar,” blikt Hamilton terug op zijn kwalificatie. “Ik kon me niet verbeteren, ik werd niet veel sneller, het was gewoonweg een moeilijke sessie.”

“Tijdens de oefensessies zag het er goed uit en ik denk dat ik de snelste had kunnen zijn tijdens de laatste oefensessie. Tijdens de kwalificatie kon ik echter het potentieel niet behalen dat we reeds getoond hadden.”

Mercedes besloot vlak voor aanvang van het raceweekend om de voor Canada geplande motorupgrade uit te stellen. Volgens Lewis Hamilton ligt daarin echter niet de oorzaak voor de minder goede prestatie.

“Onze prestatie vandaag (gisteren) had niets te maken met de oudere motor. Sebastian heeft het gewoonweg veel beter gedaan in Q3, het moment waarop het er toe doet.”

“Je ziet hoe close alles vooraan is geworden. Vandaag kreeg ik het niet allemaal voor elkaar. Ik denk niet dat het iets met de motor te maken heeft.”

Wat zijn kansen op de overwinning betreft is Hamilton niet echt enthousiast. Van op de vierde plaats, en met de wagens vooraan die zo aan elkaar gewaagd zijn, belooft het een moeilijke opdracht te worden.

“Het zal moeilijk worden om van op de vierde plaats te winnen. Ik ga echter mijn uiterste best doen tijdens de race, daarop ligt de focus,” aldus Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}