Alonso: “Niet duidelijk waarom McLaren zo slecht presteert”

Net als voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne was het ook voor teamgenoot Fernando Alonso een teleurstellende kwalificatie. McLaren presteert in Canada plots een heel stuk minder goed, vooral tijdens de kwalificatie, en daarvoor heeft ook Alonso geen verklaring.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


“We wisten dat dit een moeilijk circuit voor ons kon zijn,” zei Alonso na de kwalificatie. “Op vrijdag hadden we het gevoel dat we competitief waren, de wagen voelde goed aan en we waren snel. Jammer genoeg was dat op zaterdag niet meer het geval, we waren niet competitief. Dat gevoel hadden we al tijdens de derde oefensessie en het werd bevestigd tijdens de kwalificatie.”

“We zullen zien wat de race brengt, er is weinig dat we kunnen veranderen. Hopelijk zijn met een goede start en een goede strategie punten nog mogelijk. Dat is duidelijk ons doel op zondag.”

Toen Alonso gevraagd werd waarom de McLaren MCL33 plots een stuk minder presteert in vergelijking met Monaco wist Alonso daarop niet meteen een antwoord te geven.

“Het is moeilijk om daarvoor een verklaring te geven. De performance van iedereen gaat op en neer, niet alleen bij ons. Soms probeer je zoiets zo goed mogelijk te analyseren maar blijft het moeilijk om een duidelijk antwoord te krijgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}