Stoffel Vandoorne haalt laagste topsnelheid bij ‘speed trap’

Dat McLaren het moeilijk heeft in Canada blijkt niet alleen uit de uitslag van de kwalificatie, ook ter hoogte van de zogenaamde ‘speed trap’ op het lange rechte stuk presteren Alonso en Vandoorne niet goed.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


Een ‘speed trap’ geeft een redelijk goede indicatie van de verhoudingen op het vlak van snelheid op het rechte stuk. McLaren behoorde gisteren tijdens de kwalificatie tot de traagsten van het pak en dat ondanks het gebruik van de nieuwe verbeterde Renault-motor.

Van de negentien rijders, Grosjean geraakte niet uit de pitlane, was Fernando Alonso pas de zestiende. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne was zelfs de traagste ter hoogte van de speed trap.

Op basis van de speed trap wordt vaak vergeleken hoe krachtig de motoren zijn, al kan dat in Canada niet zomaar gezegd worden. Bij het afstellen van de wagen moet er immers ook gekeken worden naar de verschillende chicanes. Mogelijk heeft men bij McLaren daarom voor iets meer vleugel gekozen, wat uiteraard enkele kilometers per uur kan verschillen in de speed trap.

Feit is sowieso dat Nico Hulkenberg met de Renault-motor tot een snelheid van 326,2 km/u kwam, daar waar Stoffel Vandoorne slechts 320,6 km/u haalde. Afwachten of Vandoorne en Alonso tijdens de race eventueel op het rechte stuk zullen kunnen inhalen. Indien ze in de punten willen finishen zullen ze alvast op een eventuele slipstream en DRS moeten rekenen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen