Nico Rosberg: “Media beseffen niet hoe ze mijn titelstrijd beïnvloed hebben”

Rosberg vertelt dat tijdens het jaar dat hij wereldkampioen werd het enthousiasme van zijn team van engineers fel beïnvloed werd door de media.


De Duitser laat in een vraaggesprek met ‘Sunsport’ weten dat de berichten in de media over hem een impact hadden op zijn crew tijdens zijn gevecht om de wereldtitel met teamgenoot Lewis Hamilton.

“Tijdens dat gevecht was de macht van de media groter dan ze zelf beseften denk ik,” aldus Rosberg.

“Ze hadden een grote invloed op mijn team van engineers want zij lezen ook alles over de Formule 1. Als de titel luidt: ‘Rosberg heeft geen respect voor zijn team’ hoeft dat niet eens 100 procent de waarheid te zijn om je team te beïnvloeden. Daarom moeten de rijders het spel met de media serieus nemen.”

Over de relatie tussen de Rosberg en Hamilton is al veel inkt gevloeid en iedereen weet ondertussen wel dat ze ondanks hun verleden niet meer bij elkaar op de koffie gaan. Maar nu Nico Rosberg zijn helm aan de wilgen heeft gehangen en de storm wat gaan liggen is hoopt hij dat de relatie met zijn voormalige aartsvijand weer wat kan verbeteren.

“Ik zit niet meer in de competitie, dus ik sta ervoor open om me weer neutraal op te stellen en plezier te maken. Ik heb enorm veel respect voor wat Lewis bereikt heeft. We hebben natuurlijk gekke en intense momenten meegemaakt en soms heeft het ook al eens gebotst maar ik denk dat dat onvermijdelijk is als je in gevecht bent voor de wereldtitel.”

“We waren ultra-competitief. Ik heb altijd gezegd dat ik het race per race bekeek maar dat was enkel mijn verdedigingsmechanisme. Natuurlijk heb ik dat nooit toegegeven. Ik heb daar nooit over gesproken, ik werkte samen met een mental coach,” besluit Rosberg.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}