Bottas: “Te veel nadenken heeft mijn vorm beïnvloed”

Valtteri Bottas geeft toe dat hij vorig seizoen in paniek sloeg en te veel begon na te denken toen zijn seizoen dreigde mis te lopen. Dat had als gevolg dat de Fin op een onnatuurlijke manier begon te racen.

We kunnen moeilijk zeggen dat het eerste seizoen van Valtteri Bottas bij Mercedes mislukt is maar we kunnen ook niet naast het feit kijken dat hij net na de zomerstop een lastige periode doormaakte. In tegenstelling tot zijn teamgenoot Lewis Hamilton, die net in die periode een serieuze optie op de wereldtitel nam, zagen we de Fin wat terugvallen.

Bottas leek wat te worstelen om de Mercedes naar zijn hand te zetten maar hij slaagde er wel in om het seizoen met een positieve noot af te sluiten. Hij behaalde in Brazilië en Abu Dhabi de pole position en waar hij in Sao Paolo er niet in slaagde om die te verzilveren deed hij dat op het Yas Marina circuit wel.

“Na een paar moeilijke races was het mentaal niet gemakkelijk omdat ik niet wist wat er aan de hand was,” vertelt Bottas tegen ‘Motorsport’. “Dan begin je ook onvermijdelijk aan jezelf te twijfelen. Ook als je wat dingen moet veranderen aan je rijstijl en je daarbuiten nog veel andere dingen moet veranderen begint het je plots te dagen dat het helemaal niet zo simpel is.”

“Dan begin je ook snel te veel na te denken en race je niet meer op een natuurlijke manier. Maar we zitten terug op het goede pad, als ik in 2018 nog zulke problemen tegenkom zal ik er beter op voorbereid zijn.”

Vorig jaar was niet alleen voor Bottas maar voor de hele Formule 1 de start van een nieuw tijdperk. De bolides veranderden drastisch op aerodynamisch vlak maar de Fin denkt niet dat het verschil voor Hamilton niet zo groot was in vergelijking met de Mercedessen die hij in het verleden bestuurd heeft.

Hij denkt dat de overstap van Williams naar Mercedes een veel moeilijkere stap was. Het gebrek aan ervaring bij het team werd dan ook duidelijk wanneer ze in de problemen komen volgens Bottas.

“De dingen die hij beter doet hebben vooral met ervaring te maken denk ik,” gaat de Fin verder. “Mechanisch zijn de auto’s niet zo heel veel verschillend in vergelijking met de voorgaande jaren en dat heeft heeft niet veel invloed op het gedrag. De Mercedes gedraagt zich wel helemaal anders dan de Williams. Ik heb veel nieuwe dingen moeten leren, ik ben eigenlijk altijd aan een inhaalbeweging bezig geweest.”

Bottas zegt nog dat vorig seizoen van hem in het algemeen van hem een completere en snellere rijder gemaakt heeft. Hij wil ook nog benadrukken dat ervaring niet het enige verschil was tussen hem en Hamilton.

“Ik heb altijd geweten dat hij enorm snel is onder alle omstandigheden. Hij is gewoon meteen snel en dat komt ook door hard te werken, hij werkt heel hard met het team,” besluit Bottas.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: Mercedes F1 team

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023