Bottas verovert pole: “Tot dusver een goed weekend voor ons”

Valtteri Bottas start morgen vanop de eerste plaats voor de 1000ste F1-race. Het was een hevige strijd voor de polepositie, met Lewis Hamilton slechts 23 duizendsten trager dan zijn teamgenoot bij Mercedes.


“Tot dusver is het een goed weekend voor ons” zei Bottas tegenover Martin Brundle na de kwalificatie, nadat de Fin ook al snelste was na twee van de drie vrije trainingen voor de GP van China.

“Het verliep al goed tijdens de oefensessie deze ochtend. Om eerlijk te zijn had ik moeite om een perfecte ronde te rijden in het laatste deel van de kwalificatie, gelukkig was het goed genoeg. Mijn laatste snelle ronde was dus oké, maar ik ben niet helemaal tevreden. De wagen voelt echter het hele weekend lang al goed aan.”

Bottas was uiteindelijk maar een fractie sneller dan zijn teamgenoot bij Mercedes, en dat kwam als een verrassing. De Brit was immers voor aanvang van Q3 steeds een flink stuk trager. Wanneer het er echt toe deed, was de regerend wereldkampioen echter weer helemaal op snelheid.

“Lewis slaagde er in om heel wat te verbeteren tijdens de kwalificatie”, geeft Bottas toe. “Het was dan ook erg spannend op het einde.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022