Vettel: “Het gat met Mercedes is te groot”

Mercedes zal tijdens de GP van China de eerste startrij bezetten, met beide Ferrari’s op rij twee. Sebastian Vettel zegt dat het verschil met Mercedes tijdens de kwalificatie te groot is, waardoor hij besluit dat zijn team nog steeds niet in staat is om dezelfde vorm uit de wintertesten terug te halen.


Het begon veelbelovend voor Sebastian Vettel en Ferrari met de snelste tijd tijdens de eerste vrije training in China, nadat de Scuderia qua snelheid duidelijk de bovenhand had in Bahrein. Maar sindsdien lijkt Mercedes opnieuw de touwtjes in handen te hebben op het Shanghai International Circuit.

Vettel eindigde de kwalificatie voor de GP van China als derde, met beide Mercedes-rijders voor hem. De Duitser was zo’n drie tienden trager dan polesitter Valtteri Bottas.

“Het gat naar Mercedes is te groot”, predikt Vettel. “Natuurlijk hadden we graag posities met Mercedes gewisseld, maar ik kan wel zeggen dat we een goede kwalificatie kenden.”

“Wanneer we Mercedes niet kunnen verslaan, dan is het belangrijk dat we ons vlak echter hen bevinden. Hopelijk creëren we zo meer opties voor de race van morgen.”

“Ik denk dat we er in geslaagd zijn om de wagen te verbeteren, vergeleken met gisteren, daar ben ik dan ook tevreden mee. Het mag wel duidelijk zijn dat ik niet helemaal tevreden ben. Ik denk dat er iets meer in de wagen zat. Vandaag was het wat lastiger om een goede ronde te rijden.”

Vettel concludeerde dan ook dat zijn grootste rivaal Mercedes op een ander niveau presteerde. De Duitser hoopt echter gebruik te kunnen maken van de topsnelheid van zijn wagen om de uitdaging met de Zilverpijlen aan te gaan tijdens de 1000ste race, ook al zijn die laatste volgens Vettel “erg snel in de bochten”.

“Wanneer we dicht bij hen kunnen blijven, dan hebben we een voordeel op het rechte stuk. Dus misschien liggen onze kansen op het rechte stuk, maar de race is erg lang. Toch geloof ik dat het morgen een goede dag zal worden.”

Vettel kan echter niet anders dan toegeven dat zijn team nog steeds op zoek is naar dezelfde snelheid die het tijdens de wintertesten in Barcelona liet zien.

“We hebben een sterk pakket om mee te werken. Het verliep erg goed voor ons in Barcelona, toen waren we erg sterk. Maar sindsdien denk ik dat we het vooral moeilijk hadden om diezelfde snelheid te laten zien. We kenden enkele kleine problemen tijdens de laatste twee races. Je kan dan ook niet tevreden zijn en je probeert die problemen in de toekomst te voorkomen door de wagen anders af te stellen. Ik denk dan ook dat we steeds dichter bij onze vorm uit Barcelona komen. We begrijpen echter beter het effect van andere circuits. Maar zoals ik al zei, de wagen is erg goed. Het is dan ook aan ons om er het maximale uit te halen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022