Valtteri Bottas vol vertrouwen naar contractbesprekingen

Met de contractbesprekingen in het vooruitzicht heeft Valtteri Bottas er alle vertrouwen in dat hij ook volgend jaar nog achter het stuur van een Mercedes terug te vinden zal zijn.


Hoewel hij dit jaar nog op zijn eerste overwinning aan het wachten is presteert Bottas helemaal in lijn met de verwachtingen van zijn team. Hij laat zich niet uit het lood slaan door de geruchten dat Esteban Ocon of Daniel Ricciardo op zijn plek voor volgend jaar bij de ‘Silberpfeilen’ azen.

“We zullen de gesprekken zeker voor de zomerstop beginnen,” aldus Bottas. “Ik hoop dat we snel tot een akkoord zullen komen maar ik zie geen enkele reden waarom niet.”

“Tot nu toe hebben we het er nog niet over gehad en dat zullen we ook niet doen tijdens een raceweekend. Ik heb vooruitgang geboekt met het team, ik moet er voor zorgen dat ik zo blijf verder werken, dus alles ziet er goed uit.”

De Fin vindt van zichzelf dat hij dit jaar beter presteert dan vorig jaar, toen hij onmiskenbaar in een vormcrisis terugkwam na de zomerstop.

“Dit jaar heb ik mijn doelen die vooropgesteld waren voor het seizoen min of meer behaald. Ik ben in staat geweest om de lijn door te trekken na mijn sterk seizoenseinde van vorig jaar. Er is ook nog geen weekend geweest waarin ik helemaal nergens was zoals vorig jaar. Ik heb het gevoel dat ik daaruit geleerd heb en ik moet me blijven ontwikkelen.”

Mercedes-teambaas Toto Wolff is het roerend eens met de analyse van zijn rijder.

“Valtteri rijdt de laatste races op een hoger niveau en laat goede prestaties zien. Dat bewijst dat we indertijd de juiste beslissing hebben genomen. Twee rijders hebben die elkaars niveau benaderen, elkaar respecteren en eerlijk racen is de beste positie die je als team kan hebben,” besluit Wolff.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen