“Bottas zal Williams trouw blijven”

Mochten we Claire Williams geloven, dan zal Valtteri Bottas ook na volgend seizoen bij Williams rijden. Ze is overtuigd van het feit dat Bottas trouw blijft aan Williams. Maar Mercedes toont ook haar interesse in de snelle Fin.
image
Claire Williams, dochter van Sir Frank Williams, denkt dat ze Bottas na volgend seizoen zal kunnen houden bij Williams. Maar ze beseft wel dat er veel interesse is in Bottas. “Er zullen wel wat teams zijn die letten op Valtteri. Het lijkt me ook normaal. Hij is immers één van de smaakmakers in de Formule 1.”

Het contract van Bottas loopt na 2015 af bij het team uit Grove. Maar Williams heeft geen schrik om haar rijder te verliezen. “Met de competitieve auto die we momenteel hebben, zou ik niet weten waarom Valtteri zou willen vertrekken. We hebben plannen om in de toekomst nog meer successen te boeken. We kunnen hem een auto aanbieden die in staat is om te winnen. Waarom zou hij dan moeten vertrekken?”

Williams wijst er verder op dat trouw tussen beide partijen belangrijk is. “Valtteri is bij ons aan zijn carrière begonnen. Wanneer je met hem praat merk je dat hij voor de volle honderd procent trouw is aan het team. Onze toekomstplannen hebben we samen uitgestippeld en we willen die graag samen uitvoeren.”

Er zal veel afhangen van de prestaties van de nieuwe Williams in 2015. Zal de nieuwe wagen hetzelfde pad volgen als in 2014 en in staat zijn om podiums te halen? Of zal Williams terugvallen naar de middenmoot. Wanneer dat laatste gebeurt, dan lijkt de kans klein dat Bottas trouw zal blijven aan Williams. Daar is Claire Williams zich ook van bewust: “Wat er in de toekomst zal gebeuren, zal je nooit weten. We zullen Valtteri nooit kunnen tegenhouden als hij ongelukkig is bij ons. Maar voorlopig hebben we nog een contract, en we zijn klaar om er iets moois van te maken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer