Boullier: “McLaren kan Ferrari verslaan in Monaco”

Volgens Eric Boullier, teambaas bij McLaren, heeft McLaren-Honda een grote kans om Ferrari te verslaan in Monaco komend weekend. Het chassis van de McLaren zou immers beter zijn dan die van de Italianen.

De Grote Prijs van Monaco zou het McLaren-Honda team goed moeten liggen. De Honda-krachtbron mag dan niet de krachtigste zijn, maar het chassis van McLaren is dan weer erg goed.

Tegenover Autosport verklaarde Eric Boullier dat hij zijn rijders om en bij de zesde tot achtste plaats verwacht. Wanneer men daar verder op inging, kwam de vraag als ze bij McLaren verwachten achter Mercedes, Red Bull en Ferrari te eindigen. “Ferrari is nog niet zeker. We weten nog niet als Ferrari een bedreiging vormt”, verklaart Boullier.

Boullier verwacht wel dat ook Toro Rosso sterk gaat zijn in Monaco. De Fransman is ervan overtuigd dat ze het derde beste chassis hebben in de Formule 1. Vorig jaar had het team het ook al goed bij elkaar wat het chassis betreft, maar dit jaar zouden ze volgens Boullier een stap voorwaarts hebben gezet ten opzichten van Ferrari en Williams.

“Dit jaar heeft eerst Mercedes, dan Red Bull en dan wijzelf het beste chassis. Dan volgt Ferrari, Toro Rosso en Williams, maar deze teams zijn duidelijk achter ons te vinden.”

Ook beide rijders bij McLaren-Honda verwachten een sterk resultaat in Monaco.

“Ik hou van deze Grote Prijs. De laatste jaren ben ik er ook altijd goed”, zegt Jenson Button. “Vorig jaar hadden we pech in de kwalificatie toen er een gele vlag was in de eerste bocht. Anders haalden we Q3. Dit jaar is Q3 absoluut het doel. Ik geniet erg veel van Monaco.” Button verklaart dat hij een aparte manier heeft om zijn snelheid op te bouwen in Monaco. “In plaats van eerst de grens op te zoeken om dan het rustiger aan te doen, bouw ik mijn snelheid rustig op. Ik denk dat het voor mij goed werkt in Monaco.”

Fernando Alonso zegt dan weer dat de Honda-krachtbron nog steeds een achterstand heeft, maar dat het in Monaco minder opvalt. “Ik denk dat we steeds beter worden door de verschillende updates op de wagen. We missen nog steeds wat extra kracht van de motor, maar op het circuit in Monaco is dat niet zo belangrijk. We kunnen dus een goed resultaat neerzetten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner