Max Verstappen zit in het miljoenenwereldje van de F1, zijn moeder werkt bij het OCMW

Sophie Kumpen - Instagram
Sophie Kumpen - Instagram

Haar zoon zit in het miljoenenwereldje, zelf werkt ze bij het OCMW, we hebben het over Sophie Kumpen, de mama van Max Verstappen. Beide zijn gelukkig.

Sophie Kumpen is de nicht van racer Anthony Kumpen, die bij ons eveneens erg bekend is. Het zit duidelijk in de familie, dat racen. Ook Sophie zelf was jarenlang immers erg succesvol in de karting en haar ex-man Jos Verstappen is zelf een voormalig F1-piloot. Daarnaast was Victoria, de zus van Max Verstappen, zelf ook zeer succesvol in het karten, al werd alles in het teken van de carrière van Max verstappen gezet.

Het bleek uiteindelijk een goede keuze, al blijft het uiteraard een onbeantwoorde vraag waar Victoria zou terecht zijn gekomen. Die vraag kan bovendien ook gesteld worden van mama Sophie zelf ook, die haar eigen carrière in de racesport opgaf voor Jos Verstappen.

Aan het huwelijk van Sophie en Jos Verstappen kwam in 2006 een einde. Tien jaar geleden werd beslist dat Max Verstappen bij vader Jos zou gaan wonen terwijl Victoria bij mama Sophie ging wonen. Er werd volop ingezet op de carrière van Max en mama Sophie ging aan de slag bij het OCMW.

“Na de scheiding ben ik voor het OCMW gaan werken. Ik geloof dat de dingen in het leven met een reden gebeuren. Ik zie heel veel armoede. Ik zie de onderkant van de maatschappij. Ik vind het goed dat ik dat Max kan laten zien,” zegt Sophie Kumpen in een interview met ‘Het Laatste Nieuws’. “We praten daarover. Ik wil dat hij weet dat er ook een ándere wereld is dan die van hem. Dat is goed om hem met de voetjes op de grond te houden.”

“Als moeder ben ik er wel eens bang voor dat hij gaat zweven. Ik vind het mijn taak om dat te verhinderen. Ik zeg vaak: ‘Max, ga niét naast je schoenen lopen, jongen. Wees lief tegen de mensen, wees lief voor de fans. Als er twintig fans staan, deel dan geen vijf, maar twintig handtekeningen uit.’ Max wéét dat, hoe belangrijk dat is. En hij doet dat met de glimlach. Diep vanbinnen is hij heel down to earth. Max is een hele nuchtere jongen, eigenlijk.”

De band met vader Jos Verstappen en zoon Max is de voorbije jaren opnieuw hechter geworden. Zo was het mama Sophie die Max Verstappen hielp bij het “leren rijden” al is dat voor een F1-piloot uiteraard relatief te noemen.

“Onlangs moest Max z’n rijbewijs halen. Hij moest een paar dagen rijden met een begeleider. Hij zei: ‘Ik wil dat met jóu doen, mama.’ Ik krijg meer en meer m’n plek als mama terug. Dat doet ontzettend veel deugd.”

Komend weekend volgt een nieuwe uitdaging voor Verstappen. Dan vindt immers de GP van Monaco plaats, zijn thuisrace want Verstappen woont ondertussen in Monaco. In tegenstelling tot in Barcelona zal Sophie dan wel aanwezig zijn. En mama’s, die blijven mama’s uiteraard …

“Het geeft me de kans om ineens ook nog eens langs dat appartement van hem te gaan. Ik richtte het destijds in. Tóch eens gaan kijken. Of die jongeman van achttien er geen zootje van heeft gemaakt,” aldus een lachende mama Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}