Bouw van nieuwe tribunes op circuit van Spa-Francorchamps volop bezig

Circuit Spa-Francorchamps
Circuit Spa-Francorchamps

We toonden eerder al de feeërieke sfeerbeelden van het circuit van Spa-Francorchamps in de sneeuw. Het circuit verspreidde echter ook beelden van de nieuwe werkzaamheden die tijdens de winter 2022-2023 plaatsvinden op het circuit. Daarbij ook de bouw van een nieuwe tribune tegenover de endurance-stands.

“Ik ben verheugd dat ik de toeschouwers opnieuw gemoderniseerde ontvangstfaciliteiten in de Endurance-zone kan aanbieden. Met de werkzaamheden die tijdens de winterstop van 2022-2023 worden uitgevoerd, zet het circuit zijn dynamiek voort om de infrastructuur in topconditie te houden en te blijven acteren op het hoogste mondiale niveau,” vertelt Algemeen directeur Amaury Bertholomé via een persbericht.

“De aanpassingen in de paddocks maken ook deel uit van de investering die nodig is om onze organisatoren van evenementen en sportwedstrijden in optimale omstandigheden te ontvangen.”

Er zijn momenteel ook nog andere werkzaamheden aan de gang, met het doel om de infrastructuur op punt te houden. Meer specifiek betreft het de vervanging van de Rohon-buizenleiding in het bovenste deel van de paddocks. Deze werkzaamheden komen er na de overstromingen en ernstige schade aan de infrastructuur op en rondom het circuit (Lees: Circuit Spa-Francorchamps reeds hersteld na overstroming: nieuwe asfaltlaag).

De werkzaamheden moeten de hoeveelheid water die afgevoerd kan worden aanzienlijk vergroten en daarmee toekomstige overstromingen van de paddock zoals in 2021 zien te vermijden. Tegelijkertijd moeten de werkzaamheden op en rondom het circuit de ontvangst van het publiek verbeteren en de hoogste kwaliteitsnormen helpen garanderen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023