Circuit Spa-Francorchamps reeds hersteld na overstroming: nieuwe asfaltlaag

@circuitspa - Twitter
@circuitspa - Twitter

Afgelopen vrijdag kregen we hallucinante beelden van op het circuit van Spa-Francorchamps te zien. Een immense watermassa zorgde voor een ongelooflijke overstroming op het circuit waarbij vooral ook Eau-Rouge en een toegangsweg naar de paddock volledig onder water kwam te staan. Enkele dagen later is veel van de schade al hersteld.

Ter hoogte van de endurance tribune kwam het circuit naar omhoog en moest het circuit opnieuw aangelegd worden. Ook aan de zijkanten van het circuit was er ernstige schade. Naast het water werd er ook heel wat grond en modder meegevoerd. Ter hoogte van Eau Rouge was er eveneens schade aan onder meer de rotswanden. Daarnaast overstroomden ook diverse tunnels zoals die van Ster, Eau Rouge en Blanchimont.

“Sinds vrijdagnamiddag zijn onze medewerkers, net als onze onderaannemers, die blijk geven van een goede reactiviteit, drukdoende om het circuit zo snel mogelijk weer rijklaar te maken,” vertelde Nathalie Maillet, CEO van het Circuit Spa-Francorchamps, daags na de overstroming in een reactie.

“Zaterdagochtend zijn de werkzaamheden al om 6u00 ’s ochtends gestart. Ik kan u dan ook verzekeren dat het circuit dinsdag weer operationeel zal zijn.”

En die belofte werd ingelost want zoals u kan zien werd er enorm hard gewerkt om het circuit terug operationeel en rijklaar te krijgen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed