Ferrari: “Na de pole hadden we een beter resultaat verwacht”

Ferrari
Ferrari

Mattia Binotto blikt tevreden terug op het raceweekend van Ferrari in Azerbeidzjan. Binotto is vooral blij omdat Ferrari nu derde staat in het kampioenschap, al had hij na het veroveren van de pole tijdens de race wel een beter resultaat verwacht.

“Ik denk dat we na de kwalificatie een iets beter resultaat verwacht hadden, het was een moeilijke race voor ons,” aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

“Op veel vlakken hebben we het niet perfect gedaan. Het resultaat is wat het is maar zoals gewoonlijk zullen we hier lessen uit trekken.”

“Er zijn dingen die verbeterd kunnen worden, ik ben redelijk zeker dat we de hele race zullen herbekijken en analyseren. We zullen aspecten vinden die we kunnen verbeteren en dat is belangrijk voor ons.”

“Over het algemeen was het echter een goed weekend. We moeten positief blijven. We veroverden de polepositie, wat geweldig was.”

Binotto wil dus vooral de positieve aspecten meenemen en met een goed gevoel vooruitblikken naar de rest van het seizoen en in eerste plaats de veelbesproken triple-header die op komst is met een race in Frankrijk en twee races in Oostenrijk.

“We staan eindelijk derde in het constructeurskampioenschap, dat is de eerste keer sinds het seizoen opnieuw begonnen is,” zegt een tevreden Binotto.

“Het is slechts met twee punten voorsprong maar het toont de vooruitgang die we boeken. Ik denk dat er positieve aspecten aan dit weekend zijn maar zoals ik reeds vertelde zijn er zeker aspecten waaruit we kunnen leren.”

“Nu komen er drie races in even veel weken aan, wat belangrijk zal zijn. We blijven dan ook gefocust en geconcentreerd, we blijven vechten zodat we in de toekomst nog beter worden.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022