“Sebastian Vettel is een herboren rijder bij Aston Martin”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

In zijn debriefing na afloop van de GP van Azerbeidzjan laat Ross Brawn verstaan dat Sebastian Vettel volgens hem een “herboren rijder” is. In zijn nieuwe omgeving lijkt de Duitser zich eindelijk opnieuw comfortabel te voelen en dat zien we de voorbije twee races aan zijn resultaten.

In Monaco eindigde Vettel knap als vijfde in de punten, een erg sterk resultaat was dat maar in Azerbeidzjan slaagde Vettel er na een ijzersterke race zelfs in om als tweede op het podium te finishen.

Vettel hield in de straten van Baku het hoofd koel, bleef uit de problemen en profiteerde optimaal van steken die andere rijders lieten vallen. De Duitser werd door de F1-fans verkozen tot ‘Driver of the Day’ en dat is volgens Brawn dan ook verdiend, al vond Brawn het zelf erg moeilijk om te kiezen tussen Verstappen, Perez en Vettel.

“Het is een ‘close call’ maar Seb is voor mij de rijder van de dag,” vertelde Brawn in zijn debriefing op de officiële F1-website.

“Het is echt een plezier om hem opnieuw zo goed bezig te zien. Seb heeft enkele erg moeilijke seizoenen doorstaan.”

“Ik was één van de mensen die niet zeker was of zijn beslissing om naar Aston Martin te gaan de juiste was, maar op basis van hoe hij nu rijdt en de resultaten die hij behaalt was het zeker de goede beslissing.”

Volgens Brawn bevindt Vettel zich momenteel in een veel betere omgeving en zit het ook op mentaal vlak veel beter nu.

“Hij is herboren, hij is opnieuw erg fris,” voegde Brawn eraan toe. “Er heerst een andere vibe rondom hem. Het bewijst andermaal hoe het psychologisch aspect de algemene performance kan beïnvloeden.”

“Seb zit nu in een veel comfortabelere omgeving, met de juiste soort druk en engineers waarmee hij leert samenwerken. Hij behaalt nu betere resultaten en dat verdient hij ook. Mijn felicitaties.”