Ferrari heeft na zes maanden eindelijk een nieuwe CEO

Ferrari
Ferrari

Ferrari heeft vandaag aangekondigd dat Benedetto Vigna vanaf 1 september de nieuwe CEO van het Italiaanse automerk zal worden.

Nadat Louis Camilleri eind vorig jaar liet weten zijn functie als CEO van Ferrari omwille van persoonlijke redenen neer te leggen was Ferrari ruim zes maanden op zoek naar een nieuwe CEO. Die zoektocht is nu eindelijk tot een einde gekomen.

De 52-jarige Italiaan Benedetto Vigna zal immers op 1 september de rol van nieuwe CEO op zich nemen. Vigna komt over van STMicroelectronics, waar hij het Frans-Italiaanse Analog, MEMS and Sensors Group leidt.

“We zijn erg blij dat we Benedetto Vigna als onze nieuwe Ferrari CEO mogen verwelkomen,” aldus Ferrari-voorzitter en interim-CEO John Elkann.

“Hij heeft een doorgedreven kennis van de technologieën die heel wat veranderingen in onze sector teweeg brengen. Hij heeft bewezen innovatief te zijn en beschikt over heel wat leiderschapskwaliteiten. Ze zullen Ferrari en haar uniek verhaal op het vlak van passie en performantie verder versterken en dat in de opwindende tijden die we tegemoet gaan.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022