“Brand remsysteem Alex Albon het gevolg van schakelaar in verkeerde positie”

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Williams heeft bekendgemaakt dat de dramatische brand aan het remsysteem van Alex Albon het gevolg was van een verkeerde positie van een schakelaar na een bandenwissel.

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie vatte de achterrem van Alex Albon vuur. Na een tijdje ontplofte het geheel ook en lag de baan bezaaid met onderdelen van de achterrem van de Williams van de Britse Thai. 

“Holy Fuck , ik ben net het rempedaal verloren,” aldus Albon. “Het is gewoon naar de vloer gegaan.” Tijdens het binnenkomen in de pits werd Albon ook nog uitgekozen om op de weegbrug te passeren maar die passeerde hij omdat hij niet meer kon remmen.

Dave Robson, Head of Vehicle Performance bij de renstal uit Grove, liet weten dat het probleem te wijten was aan het feit dat het team er niet in geslaagd was om de nodige aanpassingen aan de afstelling te maken bij de bandenwissel van Albon.

“Alex had last van een remprobleem als gevolg van een verkeerde schakelaarpositie bij het overschakelen naar de slickbanden,” bevestigde Robson. “De combinatie van wisselende omstandigheden en het Sprint-format is erg lastig en vandaag waren we niet opgewassen tegen de situatie.”

“Helaas hadden we een probleem met het remsysteem, waardoor de kwalificatie vroegtijdig eindigde”, zei Albon. “Deze dingen gebeuren en we gaan vanavond op onderzoek uit zodat we begrijpen wat er mis ging en hoe we het oplossen.”

Bekijk de video van de ontploffing achteraan de Williams F1-bolide.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023