Frustraties bij Charles Leclerc: “De foute keuze gemaakt”

Ferrari
Ferrari

Ferrari en Charles Leclerc gingen als favoriet de kwalificatie in maar het was Max Verstappen die de polepositie voor de sprintrace veroverde. Na afloop vielen er dan ook frustraties en ontgoocheling te bespeuren bij Charles Leclerc.

“De kwalificatie verliep niet echt zoals ik hoopte,” aldus Leclerc. “Van op P2 aan de sprintrace beginnen is echter niet al te slecht.”

“Het was zeer tricky, vooral op de slicks. Er waren heel wat natte stukken op de baan.”

Dat de baan verraderlijk was bleek ook uit de maar liefst vijf rode vlag-situaties, waarvan drie tijdens Q3, die we kregen.

“Het was een tricky kwalificatie. Q1 en Q2 draaiden rond het bereiken van Q3 en vervolgens hard pushen,” blikt Leclerc verder terug op de kwalificatie. “Het draaide allemaal rond het rijden van de benodigde rondjes en vervolgens alles goed voor elkaar krijgen in Q3.”

“Ik reed één sterk rondje tijdens het laatste kwalificatiegedeelte en besloot vervolgens om mijn tweede snelle ronde af te breken om de banden te sparen voor de laatste twee runs aan het einde van Q3. Jammer genoeg kwamen die er echter omwille van de rode vlaggen niet.”

“Dat is waarom het ook zo frustrerend is voor mij, wanneer het ertoe deed in Q3 maakte ik immers de verkeerde keuze. Maar dat is het leven zeker?”

“Het is jammer maar alles is nog mogelijk. We zijn tijdens al de sessies competitief geweest en we hebben het potentieel om voor de overwinning te strijden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print