Kevin Magnussen ontsnapt uit grindbak en kwalificeert zich sensationeel als vierde: “Mijn talent was opgebruikt”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-rijder Kevin Magnussen slaagde erin om tijdens Q3 ternauwernood uit de grindbak te geraken na een spin maar die ‘wederopstanding’ zorgde er uiteindelijk wel voor dat hij zich als vierde wist te kwalificeren, een evenaring van zijn beste kwalificatieresultaat.

“Ik ben superblij,” vertelde Magnussen na afloop toen ‘RaceFans’ hem vroeg hoe hij zich voelde. “Dit is een ongelooflijk resultaat voor ons.”

“De wagens was geweldig, zo snel en een plezier om mee te rijden. Ik ben enorm trots op het team.”

Magnussen werd vervolgens uiteraard gevraagd naar zijn spin die hem in de grindbak deed belanden en waaruit hij uiteindelijk met veel geluk wist te ontsnappen.

“Mijn talent was opgebruikt,” grapte de Deen. “Ik raakte de witte lijn en vervolgens was de wagen weg, ik dacht dat ik de muur ging raken.”

“Ik ging vervolgens in de grindbak en die vertraagde me redelijk veel. Ik zag de anti-stall maar ging net voldoende op het gas om eruit te geraken en het asfaltstrookje te gebruiken. Ik had echt geluk!”

Magnussen slaagde erin om terug te keren naar de pits en probeerde zijn tijd voldoende te verbeteren om van Lando Norris P3 af te snoepen. Norris crashte echter en daarmee kregen we opnieuw een rode vlag en zat de kwalificatie erop.

“Ik was maar enkele honderdsten verwijderd van de derde plaats. Ik ging ervoor gaan en was dan ook teleurgesteld toen de rode vlag kwam. Vervolgens realiseerde ik me dat we vierde waren en was ik zeer blij.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print