Carlos Sainz na crash: “Plots verloor ik zonder waarschuwing de controle”

Ferrari
Ferrari

Tijdens Q2 crashte Carlos Sainz uit het niets tegen de muur toen hij plots de controle over zijn wagen verloor. Sainz verloor naar eigen zeggen plots de controle over de wagen en hoopt te begrijpen waardoor dit kwam.

“Het is frustrerend. Het was onze doelstelling om een ‘banker lap’ te rijden wetende dat er regen op komst was,” blikt Sainz terug op zijn kwalificatie. “De omstandigheden op het circuit waren duidelijk erg moeilijk.”

“Ik verloor de achterkant van de wagen bij het ingaan van de laatste bocht,” vertelde Sainz tegenover ‘Sky Sports F1’. “Misschien begon het te regenen, misschien waren het de banden na twee opeenvolgende rondjes. Ik weet het niet.”

“Ik moest gewoon een banker lap rijden als reactie op de regen die op komst was maar het was geen rondje dat echt voldoende op de limiet was.”

“Jammer genoeg verloor ik de wagen om één of andere reden. Er was geen waarschuwing dat ik de controle over de wagen zou verliezen, plots was hij weg.”

“Ik moet zien te begrijpen waardoor het kwam want ik denk niet dat het door een mogelijke fout kwam door de manier waarop ik aan het rijden was. Ik was helemaal niet bijzonder hard aan het pushen maar de wagen verraste me in die bocht.”

Carlos Sainz zijn tijd was echter voldoende om van Q2 door te stoten naar Q3. Daaraan kon de Spanjaard uiteraard niet deelnemen en de sprintrace zal hij straks dan ook van op de tiende plaats op de grid aanvatten.