“Brandstof in 2014 mogelijk belangrijker dan kracht van de motor”

Wat 2014 betreft kijkt iedereen vooral uit naar de nieuwe V6-turbomotoren, hoe zullen de krachtverhoudingen immers liggen na de introductie van de nieuwe motoren? Er wordt daarbij vooral gekeken naar de pk-verschillen tussen de motoren van Renault, Mercedes en Ferrari, maar volgens Pat Fry kan de brandstof wel eens belangrijker worden dan het krachtverschil tussen de motoren.
image
De nieuwe V6-turbomotoren gecombineerd met nog enkele andere belangrijke reglementswijzigingen zullen voor heel wat verschuivingen in de Formule 1 zorgen. Maar volgens Pat Fry van Ferrari zou het wel eens kunnen dat brandstof komend seizoen van cruciaal belang kan gaan zijn.

Volgens Fry zullen de teams de races op een andere manier moeten gaan benaderen en dat niet alleen omwille van de nieuwe V6-motoren en hoeveel pk’s die hebben, maar ook omwille van het verschil in denkwijze dat de teams zullen moeten hanteren. Absolute kracht zal niet meer de prioriteit zijn aangezien ook de hulpmiddelen zoals KERS anders zullen zijn dan dat nu het geval is.

“Het is waar, ik denk dat de races volgend seizoen anders zullen zijn,” aldus Fry. “Er zal een maximale hoeveelheid brandstof bepaald worden en zullen verschillende niveau’s van energie zijn.”

“Er kan een groot verschil zijn tussen de maximale snelheid die gehaald kan worden en de snelheid waarbij energie en brandstof optimaal benut worden. Er kan daardoor een verschil zijn tussen één à anderhalve seconde,” besluit Fry.

Volgens Fry zal het cruciaal worden om een strategie te vinden die optimaal gebruik maakt van alle middelen die voor handen zijn.

“Het zal belangrijk zijn om voor iedere race en ieder circuit een strategie uit te werken waarbij je weet waar het ideaal is om juist al het potentieel te gebruiken waar het nodig is om brandstof te besparen,” zei Fry. Volgens Fry zal dat ook veel inspanningen van de rijders vragen die omwille daarvan ook hun rijstijl zullen moeten aanpassen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}