Force India: “Geen interesse in Kevin Magnussen”

McLaren is op zoek naar een racezitje in de Formule 1 voor Kevin Magnussen, maar dat verloopt niet echt vlot.
image
Zowel Magnussen als onze landgenoot Stoffel Vandoorne reden zich de voorbije races in de kijker tijdens het Formule Renault 3.5 kampioenschap. Magnussen staat aan de leiding en zal naar alle waarschijnlijkheid de titel veroveren. Vandoorne staat momenteel tweede in het kampioenschap.

McLaren liet de voorbije weken reeds verstaan dat het op zoek is naar een racezitje voor beide jonge talenten die deel uitmaken van het McLaren Young Driver programma. De renstal liet eerder reeds weten dat het er absoluut voor wil zorgen om beide piloten een racezitje in de Formule 1 te willen geven. Bij Force India moeten ze nog beslissen om het rijdersduo voor komend seizoen bekend te maken, maar Kevin Magnussen moet alvast niet hopen om bij de renstal kans te maken.

Deze zomer mocht Magnussen bijna testen voor Force India, tot er beslist werd dat de Young Driver Test in Silverstone aangepast werd en er ook vaste racepiloten mochten testen.

“Je kan een rijder die zo’n geweldige prestaties neerzet in de World Series niet negeren, maar Kevin is niet onze rijder,” aldus Bob Fernley, de teambaas van Force India, tegenover Autosport. “We hebben een fantastische samenwerking met McLaren, maar indien iemand bij ons team komt dan is dat voor de lange termijn en niet om iemand op te leiden voor een ander team.”

“Kevin is een McLaren-rijder en potentieel zelfs een zeer goede racepiloot, daar bestaat geen twijfel over. We moeten echter goed bekijken en evalueren hoe we onze tijd en energie investeren want volgend jaar is enorm belangrijk voor ons,” besluit Fernley.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}