“Brawn geen teambaas meer in 2014”

De BBC meent dat Ross Brawn op het einde van dit seizoen opstapt als teambaas bij Mercedes.
image
De Brit is sinds 2008 teambaas van het team uit Brackley, dat toen nog onder de naam, en met de motoren van Honda door het leven ging. Toen de Japanse constructeur na datzelfde jaar uit de Formule 1 stapte, nam Brawn het team zelf over.

In 2009 werd Jenson Button, na een uiterst turbulent tussenseizoen, de wereldtitel bij de constructeurs met Brawn GP. Ook de constructeurstitel was voor de nieuwbakken Britse formatie, dat vanaf 2010 uiteindelijk werd overgenomen door Mercedes, en vanaf toen verderging onder de noemer “Mercedes GP”.

Ook in 2012 gingen al sterke geruchten dat de carrière van Ross Brawn als teambaas voorbij zou zijn, nadat Mercedes Niki Lauda had aangetrokken als adviseur, en Paddy Lowe als technisch directeur. Toto Wolff, opvolger van Norbert Haug als Mercedes Motorsportdirecteur, bevestigde echter dat Brawn gewoon zou aanblijven als teambaas.

Dit seizoen zijn de geruchten echter een pak sterker. Brawn deelde immers mee dat hij na de laatste race in Brazilië een besluit zou nemen of hij al dan niet wilde aanblijven als teambaas van Mercedes. De Brit wilde bij de start van de samenwerking met Mercedes enkel teambaas blijven indien hij de absolute leiding zou krijgen bij het team.

Door de aanwerving van Wolff, Lauda en Lowe maakte Mercedes echter al snel duidelijk dat dit geen optie zou zijn. Volgens de BBC kwamen Mercedes en Brawn niet tot een overeenkomst over de eventuele toekomstige rol van de Brit bij het team, waardoor de leiding in 2014 in handen komt van Toto Wolff, Niki Lauda en Paddy Lowe.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}