Brawn GP ontkent gebruik van teamorders

Ross Brawn en Nick Fry ontkennen de geruchten dat ze tijdens de GP van Barcelona teamorders zouden gebruikt hebben in het voordeel van Jenson button.
Teamgenoot Rubens Barrichello lag gedurende lange tijd aan de leiding maar begon toen plots tijd te verliezen terwijl Button met meer brandstof aan boord toch sneller ging. Volgens beide topmannen bij Brawn GP zijn beide rijders gelijk voor de wet maar weet Button het gewoon beter waar te maken.

“Eerst moesten we Jenson vertellen dat hij sneller moest zijn om zijn voorsprong uit te bouwen terwijl niet veel later ook Rubens deze boodschap moest aanhoren. Jenson kreeg het voor mekaar terwijl het bij Rubens niet lukte. Rubens was op bepaalde momenten zeker niet zo snel als Jenson en dat koste hem de overwinning”, zo vertelde teambaas Ross Brawn na afloop van de race.

Verder wist men bij Brawn GP ook nog te vertellen dat Rubens Barrichello geen reden heeft om ook maar te denken dat er teamorders waren tijdens de GP van Spanje. Barrichello pakte meteen na de start de leiding over van Button en daar zou niemand binnen het team het moeilijk mee gehad hebben. Een gelijke behandeling dus bij Brawn GP en opnieuw een iets zwakkere Barrichello.

“Ik hoop niet dat Rubens denkt dat we in het voordeel van Button speelden want dat was zeker niet het geval. Ik zie Rubens heel graag winnen en men kon ook zien dat er geen teamorders waren nadat Rubens de leiding had overgenomen van Jenson. Rubens was niet tevreden met de uitslag en dat is een goed teken. Hij zou Rubens niet zijn als hij wel tevreden was met die tweede plaats”, aldus meesterstrateeg Ross Brawn.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023