FIA onderzoekt nieuwe racistische uitlatingen tijdens GP van Spanje

Volgens een woordvoerder van de FIA zou er een onderzoek zijn gestart naar de personen die zich ook dit jaar weer racistisch uitlieten tegenover wereldkampioen Lewis Hamilton. Vorig jaar al werd Hamilton in Spanje racistisch behandeld maar toen moest men echter rekening houden met de slechte relatie tussen hem en de Spaanse rijder Fernando Alonso. Vorig jaar waren het spandoeken met negatieve berichten en dit jaar was het iemand die zijn gezicht met schoenblink oppoetste. Volgens de FIA mogen er dus straffen komen en zal men het in de toekomst nog beter proberen te voorkomen.

“De FIA is van mening dat deze racistische uitlatingen ontoelaatbaar zijn en ondertussen is men ook al de hele zaak aan het onderzoeken. De F1 is een sport waarin mensen van elke orrigine met elke cultuur welkom zijn. Vroeger gebeurden zulke dingen niet in de F1 en we zullen in de toekomst proberen te vermijden dat het opnieuw zal gebeuren”, zo vertelde een woordvoerder van de FIA.

Naar verluidt zou men zich dit seizoen al aan een strengere controle moeten hebben onderwerpen om het circuit van Barcelona binnen te geraken maar dat blijkt dus nog niet helemaal op punt te zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023