Brawn: “Reglement 2021 enkel succesvol als nieuwe teams meedoen”

Ross Brawn gelooft dat het succes van het reglement van 2021 gemeten zal worden aan de hand van het aantal nieuwe teams in de Formule 1.


Ross Brawn, de sportieve directeur van de Formule 1, staat op het punt om het nieuwe reglement van 2021 voor te stellen, een reglement dat hopelijk voor een mooie toekomst van de Formule 1 zal zorgen.

Verlaagde kosten en een evenwichtige verdeling van het geld waren de focus van de Formule 1 om een gelijke strijd te creëren tussen de teams. Ze doen dit in de hoop om nieuwe teams en fabrikanten aan te trekken.

“Om eerlijk te zijn zie ik op dit moment geen nieuw team de Formule 1 instappen. De verdeling van het geld en het technisch reglement zijn immers erg ontmoedigend”, vertelt Brawn.

“We willen een omgeving creëren waarin een rij van organisaties een Formule 1 team willen zijn. In het verleden hadden we steeds een aantal teams helemaal achteraan de grid die proberen aan te klampen met hun vingernagels. Dit willen we veranderen door competitieve, professionele teams met voldoende financiering en structuur. De komst van zo’n teams zal bepalen als het nieuwe reglement succesvol is.”

De initiële plannen van Brawn om de krachtbron te versimpelen en goedkoper te maken werd de grond in geboord door Mercedes, Ferrari en Renault. De Formule 1 lijkt dan ook bij de 1,6 liter V6 te blijven, maar dan in een wat meer economische vorm. Brawn zegt dat hij een goede middenweg heeft gevonden met de teams.

“We hebben veel respect voor de teams”, klinkt het bij Brawn. “Ze investeren veel geld en tijd in de Formule 1. We moeten hun mening en bijdrage dus respecteren. Zij beseffen ook dat de richting van de Formule 1 door ons en de FIA wordt bepaald.”

“Ik spreek uit ervaring dat ik als team zijnde niet altijd wist wat het beste was voor de Formule 1. Ik was immers bezig met mijn eigen doelen en ambities met het team.”

“We moeten samen met de FIA dan ook de teams overtuigen om met ons verhaal mee te gaan en ik denk dat de teams dat ook beseffen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022