“Carlos Sainz vervangt Fernando Alonso”

Carlos Sainz zal Fernando Alonso vervangen bij McLaren, zo bericht ‘ESPN’. Volgens ‘ESPN’ zal de aankondiging later deze week volgen en tekent de Spanjaard een contract van twee seizoenen bij McLaren.


Na de bevestiging dat Fernando Alonso eind dit seizoen de Formule 1 verlaat is het uitkijken naar de rijdersbezetting bij McLaren volgend seizoen. Onder meer Lando Norris, die momenteel deel uitmaakt van het ontwikkelingsprogramma voor jonge rijders bij McLaren, wordt beschouwd als een belangrijke kandidaat.

Volgens ‘ESPN’ zal echter Carlos Sainz later deze week bevestigd worden door McLaren. Sainz is een landgenoot en goede vriend van Fernando Alonso. De voorbije weken waren er zelfs speculaties dat Sainz en Alonso in 2019 het rijdersduo bij McLaren zouden gaan vormen. Sainz werd dan beschouwd als vervanger van onze landgenoot Stoffel Vandoorne, wiens zitje ook nog steeds ter discussie staat.

Indien Sainz daadwerkelijk door McLaren bevestigd wordt als vervanger van Alonso, dan is het nog steeds de vraag wat de toekomst voor Stoffel Vandoorne brengt. Vandoorne zijn zitje staat eveneens onder druk, al werd het algemeen wel als goed nieuws voor Vandoorne beschouwd dat Alonso eind dit seizoen McLaren verlaat.

De kansen van Vandoorne op een verlengd verblijf in de F1 stijgen daardoor, al zal veel afhangen van wat McLaren van plan is met Lando Norris. Die tweette amper drie minuten na de bekendmaking van Alonso: “Interessant!”

Indien Sainz, die nog steeds onder contract ligt bij Red Bull, daadwerkelijk de overstap naar McLaren maakt dan zou dat op zich weer goed nieuws kunnen zijn voor Pierre Gasly. De Fransman zou dan eventueel kunnen promoveren van Toro Rosso naar grote broer Red Bull, waar hij samen met Max Verstappen het rijdersduo zou vormen.

Ook Max Verstappen zou daar best tevreden mee zijn. Verstappen zou immers niet graag net als enkele jaren geleden bij Toro Rosso een rijdersduo vormen met Sainz.

Met Daniel Ricciardo die van Red Bull naar Renault gaat en Alonso die de F1 vaarwel zegt zijn er twee belangrijke dominosteentjes gevallen die verder nog heel wat in beweging zetten. Er zijn immers nog heel wat andere rijders op zoek naar een racezitje voor 2019. Het mag duidelijk zijn, het ‘silly season’ in de Formule 1 is nu echt losgebarsten …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen