Brawn: “We kunnen de titel nog behalen”

Bij Mercedes GP kan men momenteel hoegenaamd de concurrentie niet aangaan met McLaren, Red Bull en Ferrari. Toch gelooft Ross Brawn nog steeds in de titelkansen van Mercedes GP.
In Canada werd het nogmaals pijnlijk duidelijk, Mercedes GP kan ternauwernood de strijd aangaan met Renault, laat staan met de topteams. Akkoord, de bandenstrategie van ondermeer Schumacher was niet ideaal. En uiteraard was dit een gevolg van de aanrijding in het begin van de wedstrijd en de bijhorende extra pitstop. Maar ook Nico Rosberg kwam niet echt in het hoofdstuk voor.

Mercedes GP dient dan ook dringend actie te ondernemen. De wagen moet dringend in die mate verbeterd worden dat men tijdens de races opnieuw aansluiting vindt bij de topteams. Bovendien moet Mercedes GP zich ook dringend beter kwalificeren. Een slechte kwalificatie zorgt maar al te vaak ook voor een slechte race.

Hoger dan het derde trapje op het podium geraakte Mercedes GP nog niet en indien je de titel wil behalen moet je absoluut overwinningen boeken. Toch is Ross Brawn ervan overtuigd dat men nog steeds kans maakt op de titel.

“Met het nieuwe puntensysteem bevinden we ons nog altijd in een positie waarbij we onze concurrenten voor de titel kunnen inhalen. We blijven ons dan ook uitermate inzetten om onze competitiviteit te verbeteren,” aldus Ross Brawn. ”

Brawn erkent zelf tot slot ook dat Mercedes GP een slechte kwalificatie reed in Canada, terwijl ze normaal gesproken wel een goede racesnelheid zouden gehad hebben. Deze werd echter beknot door de slechte kwalificatie.

“Onze wagen pastte goed bij het circuit van Montreal en onze racesnelheid was bemoedigend. Helaas was onze kwalificatie een grote ontgoocheling. Ze was ver beneden ons potentieel wat meteen ook onze race compromiteerde.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}