Opnieuw chaos door de banden in Valencia?

Bridgestone had voorspeld dat er in Canada veel pitstops te verwachten waren tijdens de race, maar moeten de teams dat ook vrezen in Valencia?
Volgens Bridgestone alvast niet. Het stratencircuit in Valencia zou veel beter moeten zijn voor de banden die Bridgestone voorziet. Aan tactische spelletjes door het groot aantal pitstops en chaos door de banden moeten we ons dus niet verwachten in Valencia.

De bandenfabrikant brengt nochtans identiek dezelfde compounds mee naar Valencia, namelijk medium en super-soft. De omstandigheden waarin de GP van Europa wordt verreden zijn echter compleet anders dan in Canada. In Canada zaten de weersomstandigheden naar aanloop van de race niet mee. Het was immers veel kouder dan verwacht en er was ook erg weinig grip.

“De lay-out en het circuit zelf zijn veel agressiever voor de banden dan in Canada. We verwachten dan ook niet dat de teams voor dezelfde uitdaging zullen komen te staan om het maximale potentieel uit de bandencompounds te halen,” aldus Hirohide Hamashima.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}