Teamgeest bij Lotus optimaal

Dat de teamgeest bij Lotus optimaal is, dit in tegenstelling tot sommige andere teams, bewijst het volgende voorval: Jarno Trulli krijgt het nieuwe chassis dat eigenlijk voor Heikki bedoeld was…
Net als bij vele andere teams is de trend dit jaar een nieuw chassis. Schumacher kreeg er al één na klachten en ging opmerkelijk beter pretseren. Sebastian Vettel ruilde Luscious Liz in voor de wat ‘geilere’ Randy Mandy maar kende minder progressie dan Schumacher. Ook Bruno Senna en Vitantonio Liuzzi kregen nieuwe chassis’ en toonden prompt progressie. Bij Lotus hopen ze dat ook Jarno Trulli het beste uit zijn nieuwe chassis zal kunnen halen.

“Jarno is al een tijdje niet gelukkig met de balans van zijn bolide, en heeft het daar moeilijk mee”, verklaart technisch directeur Mike Gascoyne. “Vandaar dat we hem een nieuw chassis geven.”

Bij Lotus planden ze echter om het nieuwe chassis aan Heikki Kovalainen te geven, en dus niet aan Jarno Trulli. “Maar vanwege Jarno’s problemen heb ik de beslissing gemaakt het aan hem te geven”, zegt Gascoyne. “Toen Jarno dat hoorde, wilde hij het echter niet meer hebben. Hij zei dat we het gewoon aan Heikki moesten geven. Jarno wil namelijk niet dat Heikki denkt dat hij bevoordeeld wordt.”

“Toen ik echter naar Heikki toeging, stond hij er op dat het naar Jarno zou gaan”, vervolgt de technisch directeur. “Heikki zei: ‘Jarno heeft het moeilijk, geef het maar aan hem’.”

“Dit laat denk ik wel zien hoe goed de teamgeest bij ons is. Onze coureurs proberen elkaar te helpen. Uiteindelijk geven we het chassis toch aan Jarno, maar beide coureurs staat er voor open om na Valencia eventueel van chassis te wisselen.”

Het nieuwe chassis komt er trouwens net op tijd voor de 500ste Grand Prix van Lotus Racing. Het team is daarmee één van de meest deelnemende teams op de grid. Enkel Ferrari, dat jongstleden nog zijn 800ste grand Prix vierde, Mclaren en Williams hebben in meer races deelgenomen.

a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”monaco_persfotos_21_2.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}