Brazilië wil ondanks veel corona-doden een F1-race met publiek

De organisatoren van de GP van Brazilië willen dat de F1-race later dit jaar gewoon met publiek wordt verreden en ze bereiden zich daar dan ook op voor.


Brazilië mag momenteel met meer dan 500 000 besmettingen en meer dan 29 000 doden dan wel bijzonder hard getroffen worden door het coronavirus, de organisatoren van de Braziliaanse GP plannen gewoon een F1-race met publiek.

In Europa kiest men voor veilig en wil men de eerste F1-races absoluut zonder fans organiseren maar in Brazilië denkt men daar anders over. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro voert al langer een eigen koers met betrekking tot het coronavirus COVID-19 en ook de organisatoren van de Braziliaanse GP lijken in het verlengde daarvan te handelen.

Oorspronkelijk stond de GP van Brazilië gepland voor 15 november en ook op een nieuwe F1-kalender zal de race normaal pas binnen heel wat maanden plaatsvinden. Het sterkt de organisatoren dat ze een race gewoon met publiek kunnen laten doorgaan. Het circuit van Interlagos ligt nochtans in Sao Paulo, wat momenteel geldt als één van de zwaarste getroffen regio’s van Zuid-Amerika.

“We liggen op schema met de voorbereidingen van de grand prix en we zijn er zeker van dat het circuit opnieuw voor een fascinerende race zal zorgen,” aldus Tamas Rohonyi tegenover ‘Forbes’.

“Het evenement zal zonder problemen en gewoon met publiek kunnen doorgaan, net zoals dat ook eerder gepland was.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print