BREAKING NEWS: Alex Albon vervangt Pierre Gasly bij Red Bull F1 team

Vanaf de GP van België zal Alex Albon terug te vinden zijn bij Red Bull als vervanger van Pierre Gasly, die de overstap in omgekeerde richting zal maken. Daarmee komt een einde aan alle speculaties van de voorbije maanden.


Het kan soms hard gaan, Alex Albon werd door Red Bull weer opgevist nadat hij vroeger al eens deel had uitgemaakt van het junior programma en hij maakte in de eerste helft van het seizoen indruk door zijn volwassenheid en prestaties op de baan bij Toro Rosso. Na zes maanden mag de Thai zichzelf Red Bull-rijder noemen

Pierre Gasly leek de overstap van Toro Rosso naar de hoofdmacht van Red Bull maar moeilijk te verteren en zijn positie kwam al snel onder druk te staan. Vanmiddag maakte Red Bull bekend dat Alex Albon de Fransman zal vervangen bij de hoofdmacht terwijn Gasly de rest van het seizoen bij Toro Rosso zal uitdoen.

“Red Bull is in de unieke positie dat het vier getalenteerde rijders onder contract heeft waarmee ze kunnen roteren tussen Toro Rosso en Red Bull,” laat Red Bull via een mededeling weten.

“Het team zal de volgende negen races gebruiken om de prestaties van Alex te beoordelen zodat we een onderbouwde beslissing kunnen nemen over wie in 2020 naast Max Verstappen zal rijden.”

“Iedereen bij Aston Martin Red Bull Racing kijkt er naar uit om Alex te verwelkomen bij het team en hem te ondersteunen bij de volgende stappen in zijn F1-carrière.”

Ze zijn bij Red Bull niet aan hun proefstuk toe als het aankomt op rijderswissels tijdens het seizoen. Max Verstappen maakte in 2016 ook de overstap van Toro Rosso naar Red Bull om Kvyat te vervangen toen het seizoen al vijf races oud was.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:24:”alex_albon_headline.jpeg”;}
Alex Albon vervangt vanaf de GP van België Pierre Gasly bij het Red Bull F1 team. Gasly maakt omwille van teleurstellende resultaten de omgekeerde beweging naar Toro Rosso.