BREAKING NEWS: Daniel Ricciardo wordt de nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel

Daniel Ricciardo is officieel voorgesteld als de nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel. Hij is dus de opvolger van Mark Webber.
De aankondiging vond plaats tijdens het programma ‘Sport und Talk aus dem Hangar-7’ op de Oostenrijkse zender Servus TV. Ricciardo behoorde samen met Jean-Eric Vergne en Kimi Raikkonen lange tijd tot de belangrijkste kandidaten voor het tweede racezitje bij Red Bull.

Jean-Eric Vergne, de huidige teamgenoot van Ricciardo bij Toro Rosso viel echter reeds enkele weken geleden af. Ook Raikkonen viel vervolgens af en zo viel de keuze dus op Ricciardo om zijn landgenoot Mark Webber op te volgen bij Red Bull.

“Van alle kandidaten was hij de jongste maar met een gigantisch potentieel en wanneer we alles in beschouwing nemen was hij de beste kandidaat,” zei Dr. Helmut Marko tijdens een eerste reactie in het programma ‘Sport und Talk aus dem Hangar-7’ op Servus TV.

Uiteraard kan ook Ricciardo zelf zijn geluk niet op. “Ik voel me fantastisch op dit moment. Ik loop over van enthousiasme. Sinds mijn debuut in de Formule 1 in 2011 hoopte ik al dat dit zou gebeuren, en met de tijd is mijn geloof hierin gegroeid. Ik behaalde al enkele mooie resultaten, waardoor Red Bull besloot dat dat voldoende was, dus dit is een mooi moment.” verklaarde de Australiër.

Ricciardo beseft dat hij vanaf volgend seizoen over kampioenschapsmateriaal zal beschikken, en zichzelf dus meteen zal moeten bewijzen. De Australiër meent echter er volledig klaar voor te zijn. “Ik ben hier niet om op de tiende plaats rond te rijden. Ik wil natuurlijk het best mogelijke resultaat voor mezelf en voor het team. Ik wil hen dan ook heel erg bedanken om me de kans te geven mezelf te bewijzen.”

“Ik ken het team behoorlijk goed door mijn rol als reserverijder in 2010. Dat zou de overstap iets gemakkelijker moeten maken. Het zal een enorme uitdaging vormen om tegen Sebastian Vettel te racen, ik kijk er al naar uit. Voor de rest van dit seizoen wil ik nog zo goed als mogelijk presteren voor mezelf en voor Toro Rosso. Eens het tussenseizoen dan begint, zal ik mij echter volledig concentreren op volgend jaar en op de volgende stap in mijn carrière.” aldus Ricciardo.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:22:”ricciardo_headline.jpg”;}
Daniel Ricciardo is officieel voorgesteld als de nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel en dus de opvolger van Mark Webber.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print