BREAKING NEWS: F1-kalender 2021 opnieuw aangepast: twee races in Oostenrijk, Turkije geschrapt

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De Formule 1 heeft de kalender voor het F1-seizoen 2021 opnieuw aangepast. Amper een dikke twee weken nadat de Formule 1 liet weten dat de GP van Canada niet zou doorgaan en vervangen werd door een race in Turkije is nu die laatste race gesneuveld. Toch zullen er nog steeds 23 race op de F1-kalender 2021 staan.

Nadat de F1-kalender vorig jaar helemaal hertekend moest worden blijft het coronavirus COVID-19 ook dit jaar een serieuze invloed uitoefenen op het verloopt van het F1-seizoen. De huidige kalender werd al eens aangepast en amper dik twee weken later grijpt de Formule 1 alweer in.

Turkije, dat normaal gesproken de GP van Canada zou vervangen, verdwijnt nu zelf opnieuw van de F1-kalender. Tegelijkertijd werd beslist om de GP van Frankrijk een week op te schuiven en twee races op de Red Bull Ring in Oostenrijk te organiseren. Op die manier blijven er een recordaantal van 23 races op de F1-kalender 2021 staan.

“We keken er naar uit om in Turkije te racen maar reisbeperkingen zorgen ervoor dat het niet meer mogelijk is om in juni daar te racen,” aldus Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, in een statement.

“De Formule 1 heeft opnieuw getoond dat het snel kan reageren op ontwikkelingen die zich voordoen en snel oplossingen kan vinden. We zijn blij dat we een dubbelheader in Oostenrijk hebben zodat er 23 races op de kalender blijven staan.”

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA